Kategoridiskusjon:Metrikk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Endringa til SommerSang minte meg på at metrikk er mer enn lyrikk. Odysseen og Peer Gynt er ikke lyrikk, men de er på vers, og vi bruker begreper fra metrikken om versene her. Artikkelen om metrikk er justert, og kategorien tilbakestilles. Mahlum 20. okt 2005 kl.17:47 (UTC)

Det passer heller ikke særlig godt å klassifisere metrikk under poesi. Allerede Aristoteles så at historiske og filosofiske verk skrevet på heksametervers ikke var poesi. Å definere poesi er vanskelig og problematisk; dels kan prosatekster sies å inneholde poetiske kvaliteter; dels finnes det en masse tekster i metrisk bunden form som åpenbart ikke er poesi. Poesi og metrikk er rett og slett ulike kategorier, og når en slår opp kategorien litteratur, er det langt fra opplagt at vegen til metrikken går via poesikategorien. Jeg forslå derfor at metrikk blir stående direkte under litteratur. Mahlum 9. nov 2005 kl.18:09 (UTC)

Jeg mener som Mahlum at det bør stå direkte under litteratur. Mitt første møte med metrikk var gjennom Homer, som klassifiserer som episk diktning, som står på siden av lyrikk og poesi. Shakespeare dekker flere sjangre, men i metrisk bunden form samme hvilken sjanger det er. Metrikk er et så omfattende tema at det er et eget studium, og kategorien kan leve et godt og langt liv direkte under litteratur. Cnyborg 9. nov 2005 kl.19:02 (UTC)
Enig. Eller i alle fall tilstrekkelig enig. M. Haugen 9. nov 2005 kl.23:49 (UTC)

Jeg ser at metrikk igjen har havna under lyrikk. Kategoriseringsiveren må ikke ta helt overhånd; metrikk bør ligge direkte under litteratur. Mahlum 10. nov 2005 kl.12:06 (UTC)