Kategoridiskusjon:Merkedager for viktige hendelser, fødselsdager og dødsdager og med fyldig wikipediaartikkel

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ønske om at denne kategorien slettes[rediger kilde]

Jeg har på Tinget i september 2013 bedt om at denne kategorien med tilhørende innhold blir slettet, uten å vinne gehør for dette. Jeg mener at innholdet er skadelig for nowp av to prinsipielle grunner:

1) Kategorien bygger på et utvannet form for kvalitetsvurdering kalt fyldige sider. Karakteristikken skal gjelde for artikler av en viss lengde og helhetlighet. Navnet og nøyaktige kriterier er mindre viktig, det uheldige er et svært begrenset utvalg av kriterier som likevel gir skinn av kvalitetsstempling. Det finnes ingen felles vurderingsprosess bak begrepet, slik som for annen kvalitetsvurdering på nowp. En så forenklet form for kvalitetsvurdering er ødeleggende for troverdigheten til nowp.

2) Kategorien inneholder et hav av omdirigeringssider, der omdirigering er brukt på en ny måte: som erstatning for generell tagging av wiki-sider. Dette er et forsøk på å etablere ytterligere indre struktur og sammenheng på nowp, uten at konsekvensene er tilstrekkelig vurdert. Bruken er ikke i samsvar med kategorihierarkiet: Nå blir Adolf Hitler indirekte medlem av Kategori:Merkedager. Bruken vil kunne være uheldig både for søk, bot-bruk og for vedlikehold. Brukt tilsvarende, men til andre ting enn Merkedager, vil skape et kaos av omdirigeringssider.

Innvendingene mine er prinsipielle, ikke knyttet til den spesifikke bruken for Merkedager. At innholdet i kategorien ikke har noe med Merkedager i vanlig betydning av ordet er mindre viktig. Jeg vil nok også ønske at en satset på å bygge ut det etablerte kronologisystemet, og ikke parallelle system av denne typen.

Debatten er død, og den som er interessert kan (om litt) lese tråden i Ting-arkivet. Jeg har ikke greid å reise nok interesse for de prinsipielle innvendingene. Jeg ønsker at motforestillingene ikke blir støvet vekk i arkivet, men blir stående. --Toba (diskusjon) 24. sep 2013 kl. 18:25 (CEST)

Støttes 100%. Ufattelig at dette soloprosjektet med null nytteverdi og store prinsipielle problemer har fått stå i snart 7 år og bare eser ut uten at man klarer å få sagt stopp. --2A02:587:C419:489D:89BD:E4A7:5B1D:DD8 2. mar. 2021 kl. 18:38 (CET)[svar]