Kategoridiskusjon:Konstanter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kategorier[rediger kilde]

@Erik_den_yngre blir det ikke feil å legge til kategori matematikk for denne kategorien? Den er jo nettopp overordnet kategori for både fysiske og matematiske konstanter. Kategorien tall hadde vel vært mer passende? BFG (diskusjon) 24. feb. 2018 kl. 02:18 (CET)

Ja kanskje, det viktigste er at man alltid med plassere en kategori i en mer generell kategori. --Vennlig hilsen Erik d.y. 24. feb. 2018 kl. 03:57 (CET)
@Erik_den_yngre Jeg mener de 2 kategoriene du la til er totalt meningsløse. Da skal i så tilfelle kategorien politikere inneholde eu,usa,norge mm. fordi politikere fra disse er inkludert i kategorien. Hva med å legge til algoritmer? Det vil være relevant å opprette underkategorien algoritmiske konstanter. Hvis man finner noen slike konstanter med leksikal verdi. John Carmacks initialverdi for resiproke røtter er vel den eneste som slår meg. BFG (diskusjon) 24. feb. 2018 kl. 10:50 (CET)
Hei. Jeg la til kategorier fordi jeg i forbindelse med rutinemessige patruljering kom over en kategori som ikke var plassert i en overordnet kategori. Slik innledende kategorisering er ofte litt rufsete og må rettes opp etterhvert. En matematisk konstant som Pi har noe med matematikk å gjøre og jeg plasserte derfor i den vel generelle kategorien matematikk. Det viktigste er at alle kategorier er plassert i en mer generell kategori (ingen skal være foreldreløse) og dessuten tilstreber vi at både artikler og kategorier plasseres i en så spesifikk kategori som mulig. Kategorisystemet danner et hierarki, men hver ting er ofte plassert flere steder (i sideordnet kategorier) slik at det ikke er et «rent» hierarki - derimot unngår vi plassering i både over- og underordnet kategori (overflødig kategorisering). Ofte må man bla litt frem og tilbake for å se om kategoriseringen er ryddig. Jeg har fjernet matematikk og fysikk fordi det er overflødige kategorier her. Fint om du ser over kategoriene for fysikk og matematikk, om det er mulig å få til mer spesifikk kategorisering for en del artikler, på spesialiserte fagområder trengs det fagkunnskap for å kategorisere riktig. --Vennlig hilsen Erik d.y. 24. feb. 2018 kl. 14:13 (CET)
Hei igjen. Jeg så at du brukte HotCat, og fant ut av hva det var. Utrolig effektivt verktøy - takk for det implisitte tipset. Det kan nok ha blitt liggende igjen en del løse tråder. Jeg hadde planer om å rydde opp. Jeg begynte å rydde i artikkelen Matematiske konstanter og fant ut at det var veldig mye rundt som ikke var som det skulle. Nå har jeg gått letter bananas og omorganisert omtrent hele kategoritreet under kategorien tall. Det gjenstår en del arbeid. Men godt over 200 endringer i løpet av en dag får holde tror jeg. BFG (diskusjon) 24. feb. 2018 kl. 17:01 (CET)