Kategoridiskusjon:Japansk mat

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kategorisering[rediger kilde]

@Asav: Jeg er nok enig med IPen at det japanske kjøkken hører til under japansk mat og drikke, slik de også har kategorisert det f.eks på engelsk wp. I tillegg hører det inn under mat etter område, som hører inn under mat og drikke etter område. Det er nok noe overlapp mellom kategorier og inkonsistent kategorisering, men det er en annen diskusjon. - 4ing (diskusjon) 30. des. 2017 kl. 23:38 (CET)

Det ar absolutt ingenforskjell på «japansk mat og drikke» og «japansk kjøkken». Kjøkken («cuisine») er et uttrykk som betyr mat og drikke. Hva ellers skulle det bety, 4ing? Asav (diskusjon) 30. des. 2017 kl. 23:47 (CET)
Jeg ser vi bruker kategoriene om hverandre, se Kategori:Mat etter område. Engelsk wp har to nivåer, der en:Category:Food and drink by country er en overkategori av en:Category:Cuisine by country, hvor sistnevnte bare er en liten delmengde av overkategorien. - 4ing (diskusjon) 30. des. 2017 kl. 23:54 (CET)
@4ing: Igjen: Hva er forskjellen mellom «kjøkken» («cuisine») og «mat og drikke»? Asav (diskusjon) 31. des. 2017 kl. 00:06 (CET)
Artikkelen en:Cuisine finnes ikke på norsk, så det vet jeg ikke ;-) Tror beste løsning er å unngå "kjøkken"-kategoriene, og bare bruke overkategorien "mat og drikke etter land" og underkategoriene "mat etter land" og "drikke etter land". - 4ing (diskusjon) 31. des. 2017 kl. 00:11 (CET)
Da skal jeg svare for deg: Det er nøyaktig det samme. Det er ingen grunn til dobbelkategorien «Japansk mat og drikke». Det trengs ingen norsk artikkel om Cuisine for å skjønne dette, siden «cuisine» bare er et fremmedord for «kjøkken». Asav (diskusjon) 31. des. 2017 kl. 00:25 (CET)
PS: Til nød kunne man argumentere for at «Japansk mat og drikke» var en underkategori av «Det japanske kjøkken», siden det finnes fenomener og sider ved det japanske kjøkken som ikke faller innunder mat og drikke, slik som f.eks. kjøkkenkniver. De slipes anderledes i Japan og Korea enn i Vesten, som du sikkert vet. Men det er både søkt og unødvendig med en ekstra underkategori her.Asav (diskusjon) 31. des. 2017 kl. 00:32 (CET)