Kategoridiskusjon:Gasser

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Pirke, pirke Kan man egentlig karakterisere et stoff som gass? Gassform er en tilstand som stoffer kan være i, ikke en egenskap ved stoffet i seg selv. For eksempel er oksygen beskrevet som en gass, noe som jeg mener er direkte misvisende. Den allotrope formen av oksygen, O2, er oksygen i gassform, men igjen er dette en tilstand stoffet kan være i, ikke en egenskap ved selve stoffet. Jeg mener derfor at denne kategoriseringen er misvisende i forhold til stoff og egenskaper. Synspunkter? --Brusdal 5. mai 2005 kl.18:22 (UTC)

Kategoriene er ment som manøvreringsredskaper for brukerne, og ikke nødvendigvis som helt korrekte definisjoner. For å ta eksempelet du bruker ser jeg ikke helt problemet med å kategorisere oksygen som en gass, fordi det 1) er en vanlig kategorisering som man lærer på skolen og dermed den kategorien de aller fleste vil forvente å finne oksygen og lignende stoffer i, og 2) den formen rent oksygen har ved normaltemperatur og normalt trykk. Cnyborg 5. mai 2005 kl.18:49 (UTC)

Tørris?[rediger kilde]

Tørris står oppnevnt som gass, men det er jo karbondioksid som fast form, altså må det vel være feil at det står her? Chrtsta 13. apr 2007 kl. 23:58 (CEST)