Kategoridiskusjon:Engelske forfattere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Mange av artiklene om engelskspråklige forfattere er oversettelser av artikler fra engelsk Wikipedia. Jeg kan ikke forstå vitsen med dette. Disse artiklene finnes allerede, på et språk de fleste nordmenn behersker. Oversettelsene er jevnt over dårlige, og artiklene inneholder i utgangspunktet opplysninger som er lite relevante for norske lesere. Ulike innfallsvinkler gir ulikt innhold. Det som er interessant for en engelsk leser, kan virke irrelevant for en norsk. Forhold som er selvfølgelige for en engelsk leser kan trenge omfattende forklarig for å gi mening for en norsk.

La flest mulig utenlandske forfattere få originale artikler på norsk Wikipedia. Der stoff hentes fra utenlandske sider, må oversettelsen være akseptabel, og forhold som ikke er selvfølgelige for norske lesere må forklares. Legg til en lenke til forfatterens hjemlands Wikipedia, om stoffet der er interessant.

--T.B.Hansen 22. sep 2006 kl. 12:49 (UTC)

Jeg stiller meg litt tvilende til oppdelinga av Storbritannia i tre kategorier. Det er ikke så lett å vite for en norsk bruker om han skal lete opp en britisk forfatter under England, Wales eller Skottland. Jeg mener disse underkategoriene bør brukes om personer og forhold som tilhører tida før dannelsen av UK. Mahlum 19. jan 2008 kl. 17:56 (CET)