Kategoridiskusjon:Den spanske borgerkrig

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Burde ikke kategorinavnet her vært Den spanske borgerkrigen?. Ljalvik 6. jan 2008 kl. 21:04 (CET)

Om man bruker enkel eller dobbelt bestemmelse er valgfritt, men dobbel har et mer muntlig preg. Enkel bestemmelse har også den fordel at det er felles for de to målformene vi bruker på nowiki, i og med at dobbel bestemmelse normalt ikke brukes på riksmål. Dersom vi skal justere kategorinavn som dette for å få samme form på alle mener jeg derfor det må være best å bruke enkel bestemmelse. Cnyborg 6. jan 2008 kl. 21:22 (CET)
Tja, det er ikke alltid valgfritt. Du kan f.eks. ikke si Det hvite huset for huset i Washington. I mange uttrykk er enkel obligatorisk: det norske hus, det gode selskap, den hvite mann, den røde fare etc. Men at dobbel bestemmelse normalt ikke brukes på riksmål er fullstendig vissvass. Les en hvilken som helst (norsk, ikke dansk) riksmålstekst og sjekk. Den første jeg fant på Riksmålsforbundets sider Riksmål er den moderne norske normalformen ... Det er ikke dobbel som gir et muntlig preg, men det er den enkle som gir et gammeldags, høytidelig preg, og som kan gi en mer idiomatisk betydning til visse uttrykk.
Når det gjelder borgerkriger tror jeg derimot dobbel er mest vanlig, i alle former for norsk. Jeg har ikke gjort noen undersøkelser på dette, men for meg er i hvert fall Den amerikanske/spanske/greske/... borgekrigen den vanlige måten å referere til disse borgerkrigene på, og jeg har en meeeget sterk anelse om at det gjelder for de fleste andre også.
Saken er annerledes for revolusjon f.eks., hvor det er enkel bestemmelse som er vanligst: Den franske/amerikanske/russiske revolusjon (i hvert fall for de mest "innarbeidede" revolusjonene). Dette usignerte innlegget ble skrevet av 132.204.222.71 (diskusjon · bidrag) 31. jan 2008 kl.03:21 (Husk å signere dine innlegg!)