Kategoridiskusjon:Deltakere for Norge under Sommer-OL 2012

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Flyttet fra Diskusjon:Steven Bradbury:

Jeg er også usikker på kategorisering. Det ville være fint om vi klarte å finne en klar definisjon på hva deltagelse innebærer. Uten at jeg vet om det er det riktigste, har jeg tenkt meg at utøvere som trekker seg/utelates såpass sent at de står oppført med DNS eller lignende i resultatlistene, må regnes som deltakere. Også spillere i lagidretter som bare sitter på benken bør være med, men ikke reserver på stand-by i tilfelle skader (f. eks. Karoline Næss i damehåndball). Når det gjelder reserver i stafett o.l. som ikke deltar, er jeg ikke sikker. Føler igjen at det avgjørende må være om de står på en form for startliste eller ikke. Kanskje Norges Olympiske Komité eller ligende kan hjelpe til med en entydig definisjon, altså fortelle hvilke utøvere de anser som deltagere for Norge, og så kan vi overføre prinsippet til andre land? --Wikijens (diskusjon) 11. aug 2012 kl. 14:53 (CEST)

Høres ut som en god løsning å spørre Norges Olympiske Komité (NOK), jeg er også enig i overføring av prinsipp ihvertfall inntil videre til andre nasjonale/internasjonale olympiske komitéer skulle være uenig. Er ellers enig i at ikke-brukte "hjemmeværende" reserver som eventuellt er fysisk tilstede pga reisetid til arrangementet og kjapt mulig innbytte, ikke registreres som deltaker. Som nevnte Karoline Næss, men hva med de andre norske da under Sommer-OL 2012, som ikke har resultater fra friidrettsbanen: (min vurdering)
Hva med svømme-, friidrettssprinter-, kortbaneløper-reserver i stafetter, eller lagkonkurranser med flere runder. Hvor utøverne som var påtenkt å delta i de neste rundene i øvelsene men hvor laget ble utslått i 1. runde.
Ps:Overlater helst og gjerne spørsmålstillingens ordlyd til andre :-)
Mvh --Migrant (diskusjon) 11. aug 2012 kl. 15:58 (CEST)

Vi må finne ut hva som skal kategoriseres ja. Selv mener jeg at hjemmeværende reserver, som Karoline Næss ikke trenger å kategoriseres, men kan nevnes på nasjonssidene, og den er egentlig ganske så klar mener nå jeg. Mindre klart er det hva vi skal gjøre med skader. Jeg har nevnt Carolina Mendelblatt i seiling, som trakk seg grunnet personlige problem og sykdom rett før start. Hun er med i de offisielle resultatlistene som DNS (Did not start). Det samme er Bovim, hun trakk seg dagen før, og har også DNS som resultat. Vukicevic trakk seg uken før start og er ikke listet i de offisielle resultatlistene, ei heller som DNS. Det samme gjelder jo haugevis med utøvere som har trekt seg av ulike årsaker.

Vi kan se på hvordan vi har har gjort det med Liu Xiang. Han trakk seg jo rett før starten på 110 meter hekk i 2008, men er kategorisert som deltaker, noe han også er på engelsk wikipedia. Jeg foreslår at Bovim og Mendelblatt skal kategoriseres som deltakere, men ikke Vukicevic. Det viktigste er likevel ikke hvem som blir det, men at det er likt for alle. Om vi tre (som er de eneste som bryr seg nevneverdig) ikke blir enige kan jeg sikkert ta kontakt med noen som vet bedre, men er veldig usikker på om de faktisk kan svare meg. --- Løken (diskusjon) 11. aug 2012 kl. 16:39 (CEST)

Jeg antar at det er Christina Vukicevic' manglende kategorisering som gjør at vi kun har 63 artikler i Kategori:Deltakere for Norge under Sommer-OL 2012, mens det oppgis at Norge har 64 deltakere. Tror dere tallet vil bli justert til 63 etterhvert? --Wikijens (diskusjon) 12. aug 2012 kl. 15:17 (CEST)
Enig i din antagelse om Vukicevic. Ps: Burde denne diskusjonen egentlig vært flyttet til en kategoriside eller noe ? f.eks. For deltagere under OL ? Det ble jo lite spesifikt for Steve Bradbury dette ? Mvh --Migrant (diskusjon) 12. aug 2012 kl. 15:29 (CEST)