Kategoridiskusjon:Byer på Island

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Navn på kategori[rediger kilde]

Vi bør kanskje endre navn på denne kategorien til Kategori:Byer, tettsteder og landsbyer på Island, slik den engelske en:Category:Cities, towns and villages in Iceland heter? — Galar71 20. jul 2007 kl. 15:43 (CEST)

Det er nok ikke dumt, det er vel ikke så fryktelig mange steder å ta av der, så det er ikke nødvendig å dele inn for mye. Muligens er det like greit å bare kalles den Kategori:Tettsteder på Island. Cnyborg 20. jul 2007 kl. 19:11 (CEST)
Ja, det er hovedpoenget mitt, at det er sparsomt med bebyggelse på Island, at det neppe er særlig mange byer. Kanskje Kategori:Byer og tettsteder på Island, og utelate landsbyer som da blir inkludert i tettsteder? Hvis du mener at vi skal inkludere all bebyggelse (byer, tettsteder, landsbyer etc.) under en kategori for tettsteder, så tror jeg det blir litt snevert. Hvis du mener å utvide med den kategorien, slik at vi har en for byer, og en for tettsteder, så er jeg redd det kanskje blir litt lett å feilkategorisere? Jeg er ikke sikker på hva som skiller en by og et tettsted på Island, og jeg er sikker på at flere av de "byene" som allerede ligger i kategorien Kategori:Byer på Island er for små til å kalles by. — Galar71 21. jul 2007 kl. 01:52 (CEST)
Jeg mente å inkludere alt i Kategori:Tettsteder; det begrepet dekker alt fra byer til landsbyer. Egentlig er det vanskelig å operere med begrepene by, tettsted og landsby sammen; enten bruker man tettstedbegrepet som omfatter alle slags steder uten å ta hensyn til størrelse (både Oslo og Son er tettsteder), eller så bruker man byer og landsbyer/bygder. Kategori:Byer og tettsteder blir smør på flesk, det siste inkluderer det første. Cnyborg 21. jul 2007 kl. 02:17 (CEST)
Det blir ihvertfall mer presist enn å bare ha kategorien byer. Jeg er bare redd for at hvis vi endrer det til kun tettsteder, så er det snart nok noen som oppretter kategorien byer på island også, på grunn av den mer "folkelige" oppfatningen av at en by er ikke et tettsted, men heller et sted med mindre befolkning enn en by. — Galar71 21. jul 2007 kl. 02:37 (CEST)