Kategoridiskusjon:Arkeologi i Norge

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne siden begynner å ese opp (jada, det er min feil også, jeg vet det) og bli uoversiktlig. Hadde det vært på tide å lage underkategorier. Telte over og fant noen: Helleristninger (11 artikler), Runesteiner (12, Gravfunn (10), Gravfelt/-hauger (14) Skips- og marinarkeologi (flere enn jeg gadd telle). Kan godt lage et forslag til kategorier dersom det er interesse for det. Colliekar 22. feb 2011 kl. 11:42 (CET)

Jeg har sett mer overfylte kategorier enn dette, men for å være alvorlig: Jo, finmasking av kategorier er ikke bare bedre, men også mer presist. Generelt hvis man har minst tre artikler i felles emne kan man like gjerne opprette egen kategori, - og her har vi altså 12 artikler som er runesteiner. Sett i gang. Men ta gjerne med {{Portal:Arkeologi}} som overhengende system, selv om det ikke har stor betydning for øyeblikket, vil det systemet antagelig bli viktigere i framtiden. --Finn Bjørklid 24. feb 2011 kl. 10:18 (CET)
Enig med Finn. Kom gjerne med et forslag; du kjenner antagelig både fagtermene og den potensielle veksten av artikler bedre enn noen annen av oss. Mvh --M Haugen 12. mar 2011 kl. 18:41 (CET)
Omforladels - dette glapp helt ut for meg! Men nå har jeg satt meg ned og sett på det, og foreslår 11. kategorier: 1. Bergkunst, 2.Gravfunn, 3. Gravhauger og -felt, 4. Skips- og marinarkeologi, 5. Runeinnskrifter, 6. Funn av mennesker, 7. Steinalder, 8. Bronsealder, 9. Eldre jernalder, 10. Vikingtid, 11. Middelalderarkeologi.

Da er det bare E6-prosjektet Østfold som ramler utafor, men kommer det flere preesentasjoner av større prosjekter kan man jo åpne en kategori for dette også. Hilsen Colliekar 14. mar 2011 kl. 12:39 (CET)