Kaninhopping

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Kaninhoppning.JPG

Kaninhopping er en sport der føreren leder en kanin gjennom en oppmerket bane med hinder. Kaninhopping startet i Sverige1970-tallet. I Norge er det først og fremst en hobby for mennesker i alle aldre. Det er pr dags dato flest jenter, men det finnes noen gutter/menn.

Kaninhopping består av fire offisielle grener: rett bane, kroket bane, lengde og høyde. Innen grenene rett og kroket bane finnes det igjen fire klasser; Lett, middels, vanskelig og elite. I lett-klassen er det åtte hindre på opp til 30 cm. I middels er det ti hindre på opp til 38 cm. I vanskelig er det ti hindre på opp til 45 cm. I elite er høyden på 50 cm, og da er det tolv hindre.

I lengde og høyde er klassene ikke elite og elite. Alle kaniner starter i ikke elite. I høyde må kaninene hoppe 60cm tre ganger for å bli elite. I lengde må kaninene hoppe 160cm tre ganger for å bli elite.

Det arrangeres norgesmesterskap i kaninhopping to ganger i året; Kroket bane og høyde om våren, og rett bane og lengde om høsten. På NM konkurreres det i eliteklasse. Det arrangeres også en egen veteranklasse for gamle kaniner.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.