Kampserien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kampserien er en tegneserie som ble utgitt i pocketformat i perioden 1964 – 1990.[1] Utgiver var SE-bladene (Stabenfeldt Forlag i Stavanger). Utgivelsen var ukentlig og det kom i alt 1370 hefter før serien stanset. I perioden 1987 – 1989 kom det også 14 hefter i stort format og med freset rygg i samme serie, men da med navnet «Kamp Spesial».

Innholdet[rediger | rediger kilde]

Innholdet i tegneserien var krigshistorier fra den andre verdenskrig. Alle historiene var tegnet slik at det var de allierte som var heltene, mens aksemaktene var skurkene. Tegnerne la stor vekt på at våpen, hjelmer/uniformer og annet krigsmateriell ble gjengitt så korrekt som mulig.

Utgivelsene skjedde i en periode hvor krigshistorier var svært populære og det utkom flere andre tilsvarende hefter i samme periode både i regi av SE-bladene, Fredhøis forlag og andre forlag. Kjente utgivelser var Commandoes, Seriemagasinet og Spion 13.

Utgiveren[rediger | rediger kilde]

Seriene i Kampserien var hentet fra DC Thomson, et skotsk forlag som fortsatt utgir slike blader. Mange av historiene hadde tema fra kjente episoder under den andre verdenskrig.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Knut Eide og Stig Kjelling: Norsk Tegneserieindex 2001

Tarald Lima, Ole Gjesdal og Torfinn Jåsund: Norske Tegneseriekatalog (NTK Forlag AS 2013)


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]