Københavns Politis Rytteriafdeling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
To ridende betjenter krysser Østerbrogade
To ridende betjenter avslutter deres patrulje ved Christiansborg

Københavns Politis Rytteriafdeling var det ridende politiet i København.

Københavns Politi hadde igjennom tiden som andre steder hatt et ridende politikorps. Men i 1972 ble det ridende politi i København nedlagt, og den siste politirytter var Eigil på hesten Mona.

I 1990 ble det opprettet en forening av rideinteresserte politifolk, Politihestens Venner. Denne foreningen hadde blant annet som formål å få gjenopprettet en ridende avdeling under Danmarks politi.

I 1997 ble det av politidirektør Hanne Bech Hansen iverksatt et forsøk hvor man fra rytteriavdelingen i Malmö lånte to trente politihester. Heretter ble fire ridekyndige politifolk fra Politihestens Venner utstyrt med disse hestene, og det ble i sommerhalvåret gjennomført forsøk med ridende politi i København.

I juni 1998 ble det som oppfølgning på det vellykkede forsøket heretter besluttet å oppretteKøbenhavns Politis Rytteriafdeling. Avdelingen fikk som en start utlånt stallChristiansborg Ridebane i forlengelse av De Kongelige Stalde. Sideløpende hermed iverksatte Københavns Politi en ombygning av den eksisterende politihundeavdelingen på Artillerivej, og utbygde denne med stallbygninger og fasiliteter til å huse rytteriavdelingen.

I november 1998 sto stallen klar på Artillerivej, og rytteriavdelingen flyttet til de nye fasilitetene.

Den 1. desember 2012 ble Københavns Politis Rytteriafdeling nedlagt i forbindelse med en spareplan.[1]

Avdelingen hadde fra sin opprettelse i 1998 og frem nedleggelsen hele tiden bestått av 8–10 medarbeidere og 10–12 hester.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Christina Ehrenskjöld (23. august 2012). «Slut med politiheste i København». Ekstra Bladet. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]