Julebygdspelet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Julebygdspelet er en stiftelse som setter opp forestillinger i Julebygda i Sandnes. I 2010 ble Det skjedde i Julebygda spilt utendørs i desember måned. Stykket er skrevet av Arnt Olav Klippenberg, sangene av Ingvar Hovland og melodiene av Øystein Ellingsen.

Stykket forteller en historie som er lagt 200 år tilbake i tiden. Historien er om tømmermannen Josef som sammen med sin forlovede Maria kommer til Norge for å være med å bygge Lund kirke på Moi. Men for at han skal få arbeidstillatelse må han til sorenskriveren i Stavanger for å få leidebrev. På den strevsomme reisen mot Stavanger søker de to å få ly for vinternatten. Maria som venter barn har det besværlig. De møter embetsmannen, presten, lensmannen og storbonden men finner ingen hjelp hos dem. Det er ikke før de kommer til en liten bygd at de får husrom og hjerterom.

I historien hører også kjærlighet, en forbrytelse og en god dose humor med. Verdiene i stykket er kjærlighet, forsoning og varme og det har blitt sett av rundt 6 000 personer pr. desember 2012.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]