Juan Serralles

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Juan Serralles
Født1845Rediger på Wikidata
Ponce
Død1921Rediger på Wikidata
Ponce
BeskjeftigelseForretningsdrivende Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA
GravlagtRomán Baldorioty de Castro National Pantheon

Juan Serralles (født rundt 1845, død 1921) var grunnleggeren til det som skulle bli «Serralles Distillers, Inc.», produsent av rommen Don Q.

Juan Serralles var sønn av Sebastian Serralles. Sebastian Serralles immigrerte fra Catalonia i Spania tidlig en gang i det 19. århundre. Sebastian Serralles slo seg ned i Ponce, Puerto Rico hvor han begynte å drive sukkerplantasje. Sebastian Serrales døde i 1865 og Juan Serralles overtok da sukkerplantasjen. Juan startet med produksjon av rom.

Han ga navnet «Don Q», fra den legendariske Don Quixote til sin første rom. Don Q ble veldig populær i Puerto Rico og familieselskapet begynte å ekspandere. I 1903 tok de i bruk det første sammenhengende destillisjonsapparat i Puerto Rico. Juan Serrales døde i 1921 og romproduksjonen stoppet opp i forbudstiden på grunn av Puerto Rico sin tilknytning til USA. Juan Serralles er far til Juan Eugenio Serralles. Han er også oldefar til Felix Juan Serrales, Jr som nå er administrerende direktør for Distelerias Serralles, Inc. Selskapet har en salgsandel på over 60 % av rom solgt i Puerto Rico.