José de Lima Massano

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Jose de Lima Massano)
Hopp til navigering Hopp til søk
José de Lima Massano
Beskjeftigelse Bankansatt

José de Lima Massano er en angolansk økonom som siden oktober 2017 har vært sentralbanksjef i Angolas nasjonalbank (Banco Nacional de Angola). Han hadde denne stillingen også fra oktober 2010 til januar 2015.

Han er utdannet Master of Management and Audit ved City University i London, og har i tillegg et lisensiat i regnskap og finans fra Salford University i Manchester.

Massano jobbet fra 1997 til 2000 i olje- og gasselskapet Sonangol E.P., der han ledet avdelingen for teknisk støtte for regnskap. Etter dette var han administrerende direktør i Banco Comercial Português fram til 2005. Fra 2004 til 2005 var han også vice presidente i Samarbeidsorganisasjonen for det sørlige Afrika (SADC) sin banksammenslutning. Etter en kort periode som administrerende direktør i Banco Africano de Investimentos fra 2005 til 2006 gikk han til den angolanske banksammenslutningen, Associação Angolana de Bancos, som presidente.

I 2006 gikk han tilbake til Banco Africano de Investimentos som administrerende direktør (Presidência Executiva), før han den 5. oktober 2010 ble utnevnt til sentralbanksjef.[1] Han overtok da etter Abrahão Pio dos Santos Gourgel. I januar 2015 valgte han å trekke seg fra stillingen som sentralbanksjef, og José Pedro de Morais overtok stillingen.[2]

Han ble utnenvt til sentralbanksjef på nytt i oktober 2017, da Valter Filipe Duarte da Silva trakk seg fra stillingen.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]