José de Lima Massano

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Jose de Lima Massano)
Hopp til: navigasjon, søk
José de Lima Massano

José de Lima Massano er en angolansk økonom som siden oktober 2017 har vært sentralbanksjef i Angolas nasjonalbank (Banco Nacional de Angola). Han hadde denne stillingen også fra oktober 2010 til januar 2015.

Han er utdannet Master of Management and Audit ved City University i London, og har i tillegg et lisensiat i regnskap og finans fra Salford University i Manchester.

Massano jobbet fra 1997 til 2000 i olje- og gasselskapet Sonangol E.P., der han ledet avdelingen for teknisk støtte for regnskap. Etter dette var han administrerende direktør i Banco Comercial Português fram til 2005. Fra 2004 til 2005 var han også vice presidente i Samarbeidsorganisasjonen for det sørlige Afrika (SADC) sin banksammenslutning. Etter en kort periode som administrerende direktør i Banco Africano de Investimentos fra 2005 til 2006 gikk han til den angolanske banksammenslutningen, Associação Angolana de Bancos, som presidente.

I 2006 gikk han tilbake til Banco Africano de Investimentos som administrerende direktør (Presidência Executiva), før han den 5. oktober 2010 ble utnevnt til sentralbanksjef.[1] Han overtok da etter Abrahão Pio dos Santos Gourgel. I januar 2015 valgte han å trekke seg fra stillingen som sentralbanksjef, og José Pedro de Morais overtok stillingen.[2]

Han ble utnenvt til sentralbanksjef på nytt i oktober 2017, da Valter Filipe Duarte da Silva trakk seg fra stillingen.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]