Johnnier Montaño

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Johnnier Montaño
Montaño.jpg
Født14. januar 1983 (36 år)
Cali
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Colombia
Språk Spansk

Johnnier Montaño (født 14. januar 1983 i Cali, Colombia) er en anerkjent colombiansk profesjonell fotballspiller.

Hans bror, Victor Hugo Montano er også en kjent colombiansk fotballspiller, som blant annet har spilt for den franske klubben Stade Rennais FC. Johnnier Montano var en høyt rangert fotballspiller allerede i tidlig alder og han ble kjent for å sette forskjellige rekorder for det colombianske landslaget i en alder av femten år. Montano spilte bra nok til å fortjene en plass på det colombianske landslaget under fotball-turneringen Copa América som ble arrangert i 1999. Montano scoret det siste målet under en kamp mot Argentina, som Colombia vant 3-0.

Montano fikk internasjonal anerkjennelse allerede i ung alder, og han ble raskt ansett som en potensielt stigende stjerne på fotball-verdenen. Montano signerte en kontrakt med den italienske klubben Parma i 1999 sammen med lagkameraten Jorge Bolaño. Montano gjorde sin siste opptreden for det colombianske landslaget i 2003.

Med begrensede muligheter for en raskt stigende karriere i den italienske serien, levde Montano en god stund i en heller nomadisk tilværelse mellom mange forskjellige fotball-klubber overalt i verden, først reiste han tilbake til hjemlandet Colombia for å undertegne en kontrakt med den colombianske klubben America de Cali, og senere spilte han for klubben Independiente Santa Fe som også er fra Colombia.

Etter endt opphold ved klubben Al-Wakra i Qatar vurderte Montano å pensjonere seg som fotballspiller, før han fikk en vellykket periode ved den peruanske klubben Sport Boys. Etter å ha scoret ni mål for Sport Boys, ble Montano ønsket av mange av de større peruanske klubbene. Både Universitario og Alianza Lima hevdet offentlig å ha signert en kontrakt med Montano. I juni 2010 signerte Montano en kontrakt med ett års varighet med den tyrkiske klubben Konyaspor.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]