Johan van Kessel den eldre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Johan van Kessel den eldre
Jan van Kessel
Johannes van Kessel
Jan van Kessel - gulden cabinet.png
Født1626
Antwerpen, Flandern
Død1679 (alder 52–53)
Antwerpen, Flandern
Barn Jan van Kessel
Beskjeftigelse Botanisk illustratør, maler
Nasjonalitet Flandern (nå Belgia)
Medlem av Antwerpen Sankt Lukas Gilde
FeltKunstmaler
Inspirert avDaniel Seghers

Signatur

Johan van Kessel, Jan van Kessel, Johannes van Kessel (født 1626 i Antwerpen, død 1679 i Antwerpen) var en flamsk maler av stilleben, som var far til en annen maler med samme navn Jan van Kessel og Jan Brueghel den eldres barnebarn.

Van Kessel ble medlem av Antwerpens malersgilde og ble påvirket av Daniel Seghers (1590–1661). Ifølge Arnold Houbraken, var han berømt mens han levde for ryddigheten i sine blomstermalerier og Cornelis de Bie skrev et dikt om han.[1]

Johan van Kessel ble medlem i Sint-Lucasgildet i 1645 og spesialiserte seg i små bilder med motiv fra naturen; blomster, dyr, de fire elementer, landskap, etc. Han var besatt av pittoreske detaljer og arbeidet utfra naturen og benyttet illustrerte vitenskapelige tekster som kilder for å fylle hans bilder med objekter representert med nesten vitenskapelig nøyaktighet.

Johan van Kessel malte mange dyr (spesielt insekter) og blomster, samt mytologiske og bibelske motiver. Hans objektvalg var hovedsakelig dyr og planter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ {Nederlandsk} Johannes van Kessel biografi i De groote schouburgh der Nederlantsche konstschilders en schilderessen (1718) av Arnold Houbraken, gjengitt med tillatelse fra Digital library for Dutch literature
  2. ^ a b c d Biografisch Portaal.png Hollands Biografisch Portaal 00362185

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]