Jo Salmson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jo Salmson
Født9. apr. 1957Rediger på Wikidata (67 år)
BeskjeftigelseForfatter Rediger på Wikidata
NasjonalitetSverige
UtmerkelserNordisk Skolebibliotekarforenings Børnebogspris (2013)[1]

Jo Salmson, pseudonym for Catharina Wrååk (født 9. april 1957), er en svensk forfatter av barne- og ungdomslitteratur.

Jo Salmson har skrevet fire fantasyserier, der to av dem er oversatt til norsk Drageriddere, og Heksefolket. Almandrarnas återkomst og Maros resa er ikke oversatt. I 2013 startet utgivelsen av en serie i Fronts lettleste for barn som nettopp har begynt å lese.

Drageriddere handler om en tiggergutt som heter Tam som er svært betatt av kongens drager og drageriddere. Handlingen følger Tam og hans reise fra inn i livet blant adelsmenn og drager. Et liv som ikke alltid erlike lett. Serien består av seks bøker med titlene Tam tiggergutten, Tams store prøve, Jakten på Tam, Tam i dragenes by, Tam og drageopprøret og Tam og den nye dragen.

Heksefolket handler om den foreldreløse tjenestepiken Sol, og hennes venner Arel og Eno. Sol er annerledes enn de andre. Og når heksefolket fra nord ønsker å få tilbake barna som ble stjålet fra dem, forstår Sol også hvorfor. Serien består av fire bøker De stjålne barna, Løp Sol, Løp!, Magiske krefter, og Folket som forsvant.

I 2013 kom bøkene Hjelp! Jeg skadet Linn og Hjelp! Jeg mister en hund ut på norsk. Etterfulgt av Hjelp! Jeg finner en jukselapp og Hjelp! Hvor er skatten? i 2014.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]