Jew Watch

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jew Watch er en nettside som mener at de kartlegger jødenes påvirking og eierskap over massemedier, finansinstitusjoner og underholdningsindustri, særlig i USA. De opererer også med en oversikt over hvilke skuespillere som er jødiske eller har jødisk opphav i amerkansk filmindustri. Nettsiden er av flere blitt beskyldt for å drive antisemittistisk virksomhet.[1][2][3] De blir av mange definert som en hatside.

Nettstedet hevder videre blant annet at Terrorangrepet 11. september 2001 var «en jødisk hat-svindel», at Sovjetunionen var jødestyrt og at jøder styrer store tvangsprostitusjonsnettverk.

Siden drives av Frank Weltner fra St. Louis. Weltner har blitt beskyldt for å være med i den rasistiske organisasjonen National Alliance.[1] Selv avviser Weltner anklagene.

Jew Watch fikk noe oppmerksomhet i media etter at de hadde manipulert Google slik at de fikk første treff på søkestrengen «Jew».[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Radical Radio. Neo-Nazi broadcasting from St. Louis AM station». Southern Poverty Law Center. høsten 2004. Arkivert fra originalen 20. september 2012. Besøkt 8. august 2006. 
  2. ^ a b David Becker (7. april 2004). «Google caught in Anti-Semitism flap». CNET. Besøkt 9. april 2006. 
  3. ^ «JewWatch Profile». Zionism On The Web. 2007. Besøkt 21. februar 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]