International Cotton Exposition

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

International Cotton Exposition var en verdensutstilling som ble holdt i Atlanta i Georgia fra 5. oktober til 3. desember 1881.

Plasseringen av denne verdensutstillingen var langs den vestlige og den atlantiske jernbanetrasé i Atlanta. Utstillingen var planlegat å skulle vise fremdriften av byen siden ødeleggelsene under slagene i Atlanta under den amerikanske borgerkrigen og de mange nye utbyggingene på grunn av den store produksjonen av bomull i dette området. Utstillingen ble plassert bare en kort togtur fra Atlanta sentrum, og den ble utformet slik at den største bygningen senere kunne brukes som en bomullsmølle. En kvart million mennesker deltok å generer mellom 220 000 og 250 000 dollar til byggingen.

Verdensutstillingen ble åpnet den 5. oktober 1881 og arrangementet ble besøkt av mange guvernører, senatorer og kongressmedlemmer og utstillingen ble regnet som en suksess på alle måter. Det ble gjennomført hele 1113 utstillinger hvorav de sørlige delstatene bidro med mer enn halvparten av disse utstillingene. En mølle til å produsere bomull ble åpnet på dette stedet i 1882 og denne mølla var i drift frem til 1969.