International Baby Food Action Network

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

International Baby Food Action Network (forkortet til IBFAN), består av flere offentlige interessegrupper som arbeider over hele verden for å redusere spedbarnsdødelighet og unge barns sykelighet og alt for tidlige død.

I 1998 mottok IBFAN en Right Livelihood Award for sitt humanitære arbeid i en lengre periode. IBFAN har ofte blitt hedret for sitt engasjement og sine effektive kampanjer i en periode på nesten tjue år for rettighetene til nybakte mødre hvis de velger å amme sine babyer.

IBFANs mål er blant annet å forbedre helse og velvære til nyfødte babyer og små barn, deres mødre og hennes familier gjennom f. eks. vern, fremme og støtte mødrenes amme-prosess og optimal fôring av spedbarn. IBFAN formidler også de mange helsemessige fordelene ved at mødrene velger å gi morsmelk til barna sine, samtidig som de fraråder mødre å høre på feilinformasjonen og de stadige løgnene fra kommersielle selskaper som fremmer morsmelk-erstatninger.

IBFAN sine syv prinsipper er:

  • Retten til at spedbarn overalt skal ha det høyeste nivå av helse.
  • Retten til at familier, og da særlig kvinner og barn, skal få tilstrekkelig med næringsrik mat som de trenger for å kunne overleve.
  • Retten til at nybakte kvinner skal kunne amme selv hvis de ønsker dette, og å gjøre velinformerte valg angående riktig ernæring for spedbarn.
  • Retten for at kvinner skal få tilgang til full støtte for å få til en vellykket amming.
  • Retten til at alle mennesker overalt på jorden skal få tilgang til alle nødvendige helsetjenester som oppfyller deres grunnleggende menneskelige behov.
  • Retten til at helse-arbeidere og forbrukere av helsetjenester skal være fri for kommersielt press.
  • Retten til at folk skal kunne organisere seg i internasjonal solidaritet for å kunne å sikre endringer som skal beskytte og fremme deres grunnleggende helse.