Info Norden

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Info Norden er Nordisk ministerråds informasjonstjeneste for privatpersoner og foretak som ønsker å arbeide, flytte, studere, reise eller etablere seg i Norden.

På nettsidene til Info Norden finnes informasjon om alt fra pensjonssystem, sykeforsikring, utdanningssystem, til det å søke jobb, skatter og regler for foreldrepenger i de fem nordiske landene. Informasjonen finnes på de skandinaviske språkene samt islandsk og finsk.

Via webportalen kan man også stille spørsmål direkte til Info Nordens nasjonale medarbeidere som hjelper til med å finne den rette informasjonen og henvise videre til de rette myndigheter.

Info Norden spiller en viktig rolle i Nordisk ministerråds arbeid med eliminering av grensehindre mellom de nordiske landene. Info Norden identifiserer og analyserer slike problemer og slike brister på informasjon som privatpersoner og foretak kan støte på når de forflytter seg i Norden. Problemene rapporteres videre til Nordisk ministerråd.

Info Norden startet i 1998 som en telefontjeneste. I 2002 lanserte man en webportal som retter seg til både privatpersoner, foretak og myndigheter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]