In the Heights

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
In the Heights
ManusLin-Manuel Miranda
Basert påbok av Quiara Alegría Hudes
MusikkLin-Manuel Miranda
SangteksterLin-Manuel Miranda

In the Heights er en musikal med konsept, musikk og tekster av Lin-Manuel Miranda og en bok av Quiara Alegría Hudes. Historien er satt i løpet av tre dager, og involverer karakterer i det stort sett dominikanske og puertoricanske nabolaget Washington Heights i New York City.

Miranda skrev musikalen mens han studerte på Wesleyan og den åpnet på Broadway i mars 2008. Det ble nominert til tretten Tony Awards og vant fire, inkludert beste musikal. En filmatisering av musikalen ble utgitt i juni 2021.

Musikalen handler om Usnavi de la Vega som eier en liten butikk i Washington Heights. Han driver butikken sammen med fetteren sin Sonny de la Vega. Usnavi er forelsket i Vanessa Morales og drømmer om å flytte tilbake til Den Dominikanske Republikk. Vanessa jobber som frisør, men ønsker å forlate strøket og flytte til sentrum. Benny er bestevennen til Usnavi og jobber i en taxisentral, han er forelsket i Nina som akkurat har kommet tilbake fra studier ved Stanford universitet. Abuela Claudia er en gammel dame som ikke har egne barn, men som fungerer som en bestemor for flere i nabolaget. Musikalen handler om alle karakterenes drømmer og lengsler.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) In the HeightsInternet Broadway Database