Hval Sjokoladefabrikk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Hval sjokoladefabrikk)
Hopp til navigering Hopp til søk

Hval Sjokoladefabrikk ASA er en norsk næringsmiddelprodusent som først og fremst lager sjokolade. Fabrikken ligger i Sandefjord.

Historie[rediger | rediger kilde]

Hval Sjokoladefabrikk ble etablert i 1996 av gründer Rolf Rune Forsberg. Han er i dag daglig leder og den største aksjonæren i selskapet.

I 2005 lå firmaet notert på den OTC-listen, med tickeren HVAL. Samme høst lanserte Hval Sjokoladefabrikk planer om å etablere en franchisedrevet butikkjede med navnet Sjokoladeriet. I 2007 ble det startet 6 butikker, men det lyktes ikke å gjøre noen av butikkene lønnsomme. Prosjektet ble derfor skrinlagt forholdsvis raskt. Candy King distribuerer i dag Hvals løsvekt-produkter. Disse utgjør 2/3 av brutto omsetning for Hval-produkter. Bedriften hadde en omsetning på 38 millioner og et overskudd på 2,5 millioner i 2011.

Etter at NRKs aktualitetsmagasin Brennpunkt i mars 2015 fortalte at Hval Sjokoladefabrikk ble presset ut av matvarekjedene fordi de som liten aktør ikke ville betale for hylleplass, fikk fabrikken stor medieoppmerksomhet og støtte blant nye kunder.[1][2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]