Hultafors Group AB

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hultafors Group AB
Merkvarer i Hultafors Group
Org.formAktiebolag
Svensk orgnr.556365-0752
BransjeByggeutstyr
Etablert2006 (1883 Hultafors)
MorselskapSweedish Investment Latour AB Sveriges flagg
DatterselskapHultafors, Snickers Workwear, Wibe Ladders, Dansk Stålindustri, Fisco Tools, Präsident og Tors Hammare
Eierandel iSnickers Production, Latvia
Snickers Workwear
HovedkontorHultafors Sveriges flagg
LandSverige
Produkt(er)Verktøy, Stiger og Arbeidsklær
Antall ansatteca. 620
Omsetning1,2 mrd (SEK)
Nettstedwww.hultaforsgroup.no (–ukjent)

Hultafors Group AB er et svensk selskap som eier verktøyprodusenten Hultafors, arbeidsklærprodusenten Snickers Workwear og stigeprodusenten Wibe Ladders. Selskapet har 11 000 utsalgsteder i 37 land.

Historie[rediger | rediger kilde]

Det hele startet i 1883 i Hultafors i Sverige da Karl-Hilmer Johansson Kollén fant på en ny måte å få Sverige inn i det metriske system. Den nye måleinnretningen var tomme- eller meterstokken, som ble selve ryggraden til Hultafors AB. Fra 1980-tallet har Hultafors vokst mye og blitt et internasjonalt selskap. I 1990-tallet kjøpte Hultafors AB opp Tors Hammare og på 2000-tallet kjøpte de opp Dansk Stålindustri, den tyske meterstokkprodusenten Präsident og Fisco Tools i England. Etter at de kjøpte opp Snicckers Workwear og Wibe Ladders ble Hultafors Group AB grunnlagt i 2006 og eies av Sweedish Investment Latour AB.

Hultafors[rediger | rediger kilde]

Startet i 1883 av Karl-Hilmer Johansson Kollén i Hultafors i Sverige og produserer verktøy som hammere, meterstokker, vinkler, målebånd, tømmermanns blyanter, stemjern m.m.

Snickers Workwear[rediger | rediger kilde]

Selskapet startet i 1975 av en elektriker med navn av Matti Viio som klaget på arbeidsklærne han måtte jobbe i som ikke var gode nok. Det var ingen som lyttet på han og han gikk hjem fra en arbeidsdag og valgte å designe sine egne arbeidsklær. Han visste lite om at dette var revolusjonerende arbeidstøy, så i dag er dette et europeisk varemerke som eies av Hultafors Group AB. I dag produserer Snickers Workwear arbeidsbukser, arbeidsjakker, arbeidshansker, belter, vernesko og belter.

Wibe Ladders[rediger | rediger kilde]

Stigeprodusenten startet i 1929 i Mora i Sverige og de første stigene til Wibe Ladders ble produsert allerede da. Det var den første stigen noensinne som var produsert av stålrør, bak oppfinnelsen står oppfinneren Anders Wikstrand. Sammen med finansmannen Victor Berg la han grunnlaget for selskapet. I årene etter ble det gjort enn rekke oppkjøp. Produksjonen ble flyttet ut fra Mora og ble seinere kjøpt opp av Hultafors Group AB. I dag produserer de blant annet yrkesstiger, arbeidsbukker og stilaser til håndverkere.

Selskaper innen Hultafors Group AB[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata