Hotot

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hotot
Hotot
OpprinnelseFrankrike Frankrike
Vekt:3,96-4,41 kg
Anerkjennelser
NKStore raser
ARBAGodkjent
BRCNormal Fur Breeds
Andre kaninraser
Liste over kaninraser

Hotot er en kaninrase fra Frankrike.

Rasen har fått sitt navn etter en byen Hotot-en-Ange nord i Frankrike, hvor en kvinnelig kaninoppdretter, madame Bernard, bodde og avlet fram rasen i 1902. Den ble ikke tatt inn i fransk standard før 1922.

Farger, mønstre og rasepreg[rediger | rediger kilde]

Vekten skal være fra 4,01, ørene skal bæres stivt opp, være jevnt behåret og skal være til stil med kroppstørrelsen. Hannens hode er kraftig med bred panne og nese. Kjeven er fyldig og neseprofilet lett bøyd. Hunnen hode er smalere enn hannens. Halsen er kort og den sitter tett på kroppen. Hunner kan ha en liten hakepose, men ikke hanner. Da dyret blir bedømt av hakepose skal det være i oppreist stilling. Bryste er bredt og kraftig. Ryggen er bred med god muskelansetting. Rygglinje er normal. Bakbeina er kraftige, rette adskilte forbein som bærer kroppen opp fra underlaget. Skulderbladene sitter tett inntil kroppen. Lårene er kraftige, muskuløse uten fremtredende bein og med innsidene tett inntil kroppen.

Rundt øyet har hototen en karakteristisk ring som kan minne om eye-liner, 3-5 mm i bredde. Denne tegningen er bare godkjent i fargen svart. Klørne skal være fargeløse. Grunnfargen er hvit. Øynene er mørkebrune.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]