Hopp til innhold

Hong Kong Disneyland Resort

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Hong Kong Disneyland»)
Torneroseslottet i Hong Kong Disneyland med juledekorasjon foran

Hong Kong Disneyland Resort består av temaparken Hong Kong Disneyland og to hoteller. Parken åpnet 12. september 2005 og er den tredje Disney-parken som er åpnet utenfor USA. Det er også den minste av alle Disney-parkene, og den eneste som består av bare én park. Disney eier 48 % av Hong Kong Disneyland, mens de resterende 52 % eies av myndighetene i Hong Kong. Siden åpningen i 2005 og frem til desember 2010 har parken hatt mer enn 25 millioner gjester.[1]

Parken er bygget etter samme modell som den originale Disneyland i California og er delt inn i fire soner: «Main Street, U.S.A.», «Fantasyland», «Adventureland» og «Tomorrowland». Tre nye soner er under utbygging, og den første av dem er planlagt å åpne mot slutten av 2011. Torneroseslottet i Hong Kong Disneyland er den eneste kopien av originalen i California, de andre parkene i verden har valgt å bygge helt andre versjoner.

Hong Kong Disneyland ligger mellom Hongkong by og Hongkong internasjonale lufthavn, og det tar 23 minutter med tog fra flyplassen til parken. Hong Kong Disneyland er derfor lett å besøke for reisende som har noen timers stopp i Hongkong.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ The Wall Street Journal: «Visitors up at Hong Kong Disneyland» Publisert 18. januar 2011, besøkt 3. april 2011

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]