Hodejegerne (roman)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hodejegerne er en kriminalroman av Jo Nesbø. Den kom ut i 2008 på forlaget Aschehoug og fikk terningkast 5 av VG. Boka er på 239 sider.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen foregår rundt Roger Brown. Han er hodejeger, men har en jobb på siden. Hans kone, Diana har et kunstgalleri. Der treffer Roger det han tror er den perfekte mann for en ledig stilling. Snart finner han ut at mannen har et etterlengtet og verdifullt maleri. Roger finner ut at han vil stjele dette maleriet. Men da han stjeler maleriet av Clas Greve som han heter så finner han mobiltelefonen til sin kone, Diana, i leiligheten til Clas Greve og det er da mysteriet starter.

Filmatisering[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Hodejegerne (film)

I 2011 kom filmen ut med Aksel Hennie i hovedrollen. Bokas rettigheter er donert til Harry Hole-stiftelsen, som arbeider for å gi barn i utviklingsland grunnleggende lese- og skriveferdigheter. Dermed vil alle inntekter filmen genererer tilfalle stiftelsen. Hodejegerne hadde premiere 26. august 2011. Det skal også komme en amerikansk filmatisering.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

litteraturstubbDenne litteraturrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.