Hjelpdiskusjon:Logge inn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Upassende brukernavn[rediger kilde]

Jeg har nå utvidet denne listen noe, etter det jeg har oppfattet som sedvane på no.wikipedia. Noen regler er også lånt fra en.wikipedia, da det kan være greit å ha formelle regler om f.eks. brukernavn som er alt for like hverandre før en eller annen gluping får det for seg å registrere Bruker:Cnyberg eller noe i den stil.

Så vidt jeg har fortått blokkerer programvaren nå brukernavn som inneholder tegnet '@', slik at regelen om e-postadresser ikke lenger er nødvendig.

Føl dere frie til å redigere de nye reglene «uten nåde» om det er ting jeg har oversett / misforstått. Kjetil r 31. jan 2007 kl. 04:36 (CET)

Felleskontoer og reklame[rediger kilde]

Noen lager brukerkontoer som ser ut som felleskontoer, som (den fiktive) "Bruker:Hengemyra Biloppretting" og lignende. Hvis det bare er én person som bruker kontoen, bryter den ikke med noen nåværende regler. Siden det i dag er umulig å vite hvor mange som egentlig bruker en konto, fungerer ikke dagens regel om at felleskontoer ikke er tillatt. Den bør kanskje utvides ut med en regel om at brukernavn som ser ut som felleskontoer ikke er tillatt.

Et annet spørsmål er reklameeffekten. Vil vi ha en bruker som med sitt brukernavn reklamerer for Hengemyra Biloppretting? - Soulkeeper 8. aug 2008 kl. 09:11 (CEST)

Wikipedia:Brukersider nest siste avsnitt her sier at felleskontoer eller kontoer som ser ut som det, ikke er ønskelig. Vi skrev ikke at det er forbudt, men at man ikke bør gjøre det, og for min del syns jeg at det er en grei formulering.
I tillegg til reklameeffekten har vi også problemene de kan medføre for personene som skriver. Hva skjer om Hengemyra Biloppretting skriver noe som er ukorrekt som oppfattes av en avis? Firmaet blir på en måte holdt ansvarlig for noe enkeltpersoner har gjort. Laaknor 16. aug 2008 kl. 11:45 (CEST)

Politisk standpunkt[rediger kilde]

Hei! Jeg forstår ikke at det er forbudt å opprette brukernavn fra politisk synspunkt. Jeg het "A young communist tidligere", men måtte bytte navn til noe så stygt som "ABCDEFGHIJ"! Kan ikke dette endres på? Mvh A young communist (diskusjon | bidrag) 8. aug 2011 kl. 14:23 (CEST)

Brukernavn: Navn på nålevende personer[rediger kilde]

George W. Bush døde i 2018, kanskje bytte ut det navnet med et annet? Teksten er "[...] kjente nålevende personer, som George W. Bush [...]"

Med vennlig hilsen --212.251.183.239 23. feb. 2021 kl. 08:54 (CET)

Fikset. --81.166.107.36 23. feb. 2021 kl. 08:58 (CET)