Hjelpdiskusjon:Arkivering

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Arkivering[rediger kilde]

Kopiert fra Wikipedia-diskusjon:Tinget#Arkivering 31. mar 2006 kl.23:51 (UTC)
Jeg flyttet de første 60 sakene til Wikipedia:Vannposten/Arkiv 4. Det virket som de var oppe og avgjort. Dersom man ønsker å si noe mer om dem er det bare å flytte enkeltsaker tilbake. –Wintermute 7. mar 2005 kl.08:20 (UTC)



Hvor gamle bør diskusjoner eller meldinger være før de arkiveres? En uke, to uker, en måned...? --Eddi (Snakk) 11. okt 2005 kl.19:33 (UTC)

Når de virker ferdige. Arkivering er ikke endelig - Om noen har mer å si, kan de flytte tilbake. Thor-Rune Hansen 11. okt 2005 kl.19:37 (UTC)
Syns likevel det burde være en slags tidssperre, så blir det mest mulig objektivt. Særlig meldinger må gjerne stå en stund før de har nådd sitt publikum. Diskusjoner er kanskje greiere å flytte tilbake ved behov. --Eddi (Snakk) 11. okt 2005 kl.20:02 (UTC)

Slutt på bolk kopiert fra Wikipedia-diskusjon:Tinget#Arkivering


Retningslinjer…[rediger kilde]

…for Tinget og andre sentrale diskusjoner.

Det er mye som tyder på at vi må klargjøre rettningslinjer for hva som skal arkiveres. Det første som slår meg er: Ikke arkivere tråder der innlegg har kommet siste uke, og bli flinkere til å flytte diskusjoner (som kan være ferskere enn en uke) til mer egnet sted. Muligens også ha en boks med pekere til (viktige) pågående diskusjoner og avstemminger andre steder. –Wintermute 31. mar 2006 kl.10:31 (UTC)

Det hadde vært kjekt om vi kunne få en robot som gjorde slik arkivering; jeg veit de bruker en slik på Village pump på engelsk WP. Jon Harald Søby 1. apr 2006 kl.09:13 (UTC)

Vedr. Mal:Arkivert[rediger kilde]

Den malen står øverst på arkiverte sider. Der står det at man skal ta det opp på den aktive diskusjonssiden hvis man ønsker å gjenåpne en diskusjon som ligger i Arkiv.

Kunne vi i stedet la være å skrivebeskytte arkivet og gjøre det til en administratorrutine å flytte seksjoner over på den aktive sida når noen finner det for godt å engasjere seg i en arkivert tråd?

En faktor som forvanskliger dette, men som det kanskje kan finnes brukbare løsninger på, er lenker til seksjoner som blir flyttet fram og tilbake på denne måten. Er det noen enkel måte å sikre at disse ikke blir brutt? --meco 1. apr 2006 kl.08:55 (UTC)

Det kan fort bli mye arbeid med å flytte ting frem og tilbake. Føler man at man ikke var ferdig med en diskusjon i det den ble arkivert kan man si ifra, som du gjorde, og få revertert arkivering. Ved eldre saker kan det nok være vel så hensiktsmessig å gi en lenke til den arkiverte diskusjonen, og evt. et kort sammendrag av hva man føler er blitt sagt. –Wintermute 1. apr 2006 kl.09:10 (UTC)

Er ikke dette en typisk hjelpeside? – Danmichaelo (δ) 28. mai 2012 kl. 12:02 (CEST)[svar]