Hjelp:System

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dette er en hjelpeside for «Tilleggsfunksjoner» på siden Spesial:Innstillinger

System er en seksjon for tilleggsfunksjoner knyttet til hvordan tjenesten fremstår på et mer generelt grunnlag. Til forskjell fra de andre valgene kan effektene være mer subtile og vanskelig å forstå. Det er derfor viktig å forstå konsekvensene, og hvordan effektene tilbakestilles før en slår de på elelr av.

Valgene på «Tilleggsfunksjoner»[rediger | rediger kilde]

Det er flere forskjellige valg inne på «Tilleggsfunksjoner» som kan endres og som tilsammen angir hvordan totalsystemet oppfører seg.

Funksjonalitet: Forstørr og sett fast bilder fra thumb-lenken. (beta)

Dette er en endret funksjonalitet som gjør det mulig å klikke på det lille ikonet inne i billedvisninen som kalles thumb, for derved å skalere bildet opp og sette det fast i dokumentets vindu. Samtidig fjernes det opprinnelige bildet fra dokumentet. Ved å på nytt klikke på det lille ikonet i det skalerte bildet så vil bildet settes tilbake som en thumb inne i dokumentet.

Det er også mulig å klikke på andre bilder med et slikt lite ikon for derved å erstatte bildet som allerede er oppskalert med ett nytt. Også i dette tilfellet vil originalbildet bli lagt tilbake i dokumentet.

Funksjonalitet: Fjern søkeboksen fra menyen på venstre side.

Hvis en setter opp søkeboksen i nettleseren slik at søk kan dirigeres direkte til Wikipedia så blir søkeboksen i venstremargen overflødig. I disse tilfellene kan det være kjekt å frigjøre denne plassen ved å fjerne boksen helt. Hvis du fjerner denne så vil den ikke komme tilbake i nettlesere som ikke er satt opp for å søke i Wikipedia. Bruker du nettlesere på internettkafeer er det lurt å ikke bruke denne.

Sletting (administratorer): Slå på invertering på Spesial:Gjenopprett for å gjøre sletting av enkeltrevisjoner mye lettere.

Dette er en spesialfunksjon for administratorer som forenkler deres arbeid når det skal ryddes i artikkelrevisjoner etter vandalisme. Funksjonen legger inn en knapp for å invertere alle avhukinger i lista over revisjoner som skal legges tilbake.

Funksjonalitet: Legg til en kort indeks ovenfor navigasjonsboksen (OBS: Kun for Monobook)

Dette valget legger til en boks på venstre side rett over «Navigasjon»-boksen. Denne boksen inneholder en kort indeks av de påfølgende artiklene i samme namespace. Denne fungerer foreløpig kun i Monobook-skin'et.