Hjelp:Slett mellomlager-fane

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eksempel på bruk. Den nye bildeteksten fra Wikidata kommer ikke med i Wikipedia-infoboksen når man laster siden på nytt. Det er først når mellomlageret er slettet at infoboksen blir oppdatert. (klikk bildet for å starte animasjonen)

Slett mellomlager-fane er en tilleggsfunksjon («gadget») på bokmålsutgaven av Wikipedia. Den hjelper brukeren med å slette en artikkels mellomlager (engelsk: «cache»), slik at siden genereres på nytt. Dette er spesielt nyttig når man har gjort endringer i Wikidata, og vil verifisere at endringene reflekteres riktig i for eksempel en infoboks på Wikipedia.

Installasjon[rediger | rediger kilde]

  1. Gå til Spesial:Innstillinger#mw-prefsection-gadgets.
  2. Merk av valget som begynner med Legg til en fane «Slett mellomlagrede data» og lagre siden.

Hvis det forsatt ikke virker, tøm nettleserens mellomlager. Knappekombinasjonen for dette varierer litt mellom nettlesere, men prøv Ctrl-R, ⌘-R, Ctrl-Shift-R, ⌘-Shift-R og Ctrl-F5.

Bruk[rediger | rediger kilde]

Tilleggsfunksjonen lager et nytt menyvalg med navn Slett mellomlagrede data, denne legger seg under Mer-knappen oppe ved artikkelens faner. Når man klikker på Slett mellomlagrede data vil tilleggsfunksjonen forsøke å slette sidens mellomlager. Etter at denne er slettet viser tilleggsfunksjonen en melding om dette, venter så to sekunder, og laster siden på nytt.

Alternativer[rediger | rediger kilde]

Det er mulig å slette en artikkels mellomlager også uten hjelp av denne tilleggsfunksjonen. Se en:Wikipedia:Purge for alternative fremgangsmåter.

Kjente begrensninger[rediger | rediger kilde]

Tilleggsfunksjonen er kun testet med Vector-utseende. Utseender som mangler Mer-knapp (slik som Monobook) vil ikke få det nye menyvalget.