Hjelp:Sentralt stedsnavnregister

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skjermskudd av lenka for å gjøre et eksternt søk etter faktaark fra Sentralt stedsnavnregister.

Faktaark fra Sentralt stedsnavnsregister kan finnes via «eksterne søk» i venstremargen. Disse slås på ved å gå til tilleggsfunksjoner og slå på «Sentralt stedsnavnregister» under seksjonen «Søkeverktøy». Du vil da få en ekstra lenke (1) i venstremargen når du er inne på artikler i hovedrommet. Denne lenka lager et søk som er optimalisert for å finne faktaark fra Sentralt stedsnavnregister (SSR) for den siden du står på i øyeblikket.

En god del artikler er plassert på vanligste navn, og i en del tilfeller har ikke SSR listet dette navnet overhodet. Et eksempel er Stetinden (Tysfjord) som 5. september 2015 var en omdirigering, mens artikkelen var plassert på oppføringen Stetind (Tysfjord). SSR har derimot plassert faktaarket på Fakta om Stáddá som er navnet på Lulesamisk. Fordi søket i dette tilfellet blir såvidt spesifikt, parentesformen tas med i søket, så får vi treff og klarer å lokalisere riktig oppføring.

SSR har svært mange oppføringer, men for å finne enkelte av disse så kan det være nødvendig å gi ekstra tilleggsinformasjon. Som oftest består det i å angi kommunenavnet. Enkleste måte å gjøre dette er å finne et sted på siden som har dette og så velge det. Søket vil da bli utført med sidens tittel og den ekstra teksten du har valgt ut. Velges det for mye tekst, eller urelatert tekst, vil ikke søket lykkes.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]