Hjelp:Opprydding i referanser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Skjermskudd som viser tilleggsfunksjonen for å samle referanser etter at den er kjørt.

Opprydding i referanser er en hjelpeside for tilleggsfunksjonen som samler sammen navngitte referanser og legger dem sortert i en egen referanseseksjon nederst i artikkelen. Det kan være flere slike referanseseksjoner som er gitt forskjellig gruppenavn. Funksjonen er kun tilgjengelig på sider hvor hele teksten blir redigert som wikitekst, og hvor wikiteksten er i et navnerom hvor slik redigering er tilgjengelig.

Navngitte referanser er ref-tagger som har et name attributt. Når dette angis kan referansen gjenbrukes flere steder. For å forenkle gjenfinning av slike tagger er det en fordel om de plasseres i riktig referanseseksjon. Referanser uten name attributt må stå der de er brukt i teksten. Referanser sorteres alfabetisk på innholdet i name attributtet, en slutter strengen på et tall så vil denne delen sorteres numerisk.

Tilleggsfunksjonen har et meget enkelt brukergrensesnitt. Under redigeringsruta vil det dukke opp en ekstra knapp «Samle referanser». Når det klikkes på denne (1) så vil navngitte referanser som står i løpende tekst samles sammen og plasseres i den tilsvarende referanseseksjonen nederst på siden. Når dette er gjort vil det gis en beskjed øverst til høyre (2) om hvorvidt prosessen har forløpt uten problemer. Hvis teksten er endret, og det ikke allerede er påført noe sammendrag, så vil det bli lagt til et standard sammendrag (3). Det er ikke nødvendig å beholde dette, men det bør være en beskrivelse av hva som er gjort. Hvis teksten er endret så bør det gjøres en diff (4) slik at det verifiseres om teksten ellers er korrekt.

Det vil gis beskjed hvis antall referanser før og etter prosesseringen ikke stemmer overens. Hvis antall referanser ikke stemmer så vil prosesseringen avbrytes med en feilmelding. Meld fra om du støter på sider som gir slike feilmeldinger, for det er mye rar koding på sidene!

Innsamlingen vil ikke endre på <ref> oppføringene, men det vil settes inn en kortform der referansen stod opprinnelig. For leseren er denne kortformen tilstrekkelig for at alle lenker skal fungere, det vil si flyovers fungerer og lenker er klikkbare. Tilleggsfunksjonen finner ikke, og flytter ikke, andre maler som setter inn ref-tagger. Slike maler må eventuelt endres manuelt.

Innsamlingen vil endre bruk av {{Referanser}} til <references>, beholde eventuell gruppeangivelse, og flytte refs slik at de blir innhold i references-taggen. Tilleggsfunksjonen finner ikke, og flytter ikke, andre maler som setter inn references-tagger. Også slike maler må endres manuelt.