Hjelp:Lokal lagring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Merk: Denne utvidelsen er eksperimentell og fortsatt under utvikling.

Lokal lagring er en tilleggsfunksjon for å ta vare på tekst under arbeid selv om skribenten forlater siden. Løsningen bruker en non-cooperative modell, som vil si at tekst under arbeid tas vare på uten at skribenten trenger å foreta seg noe spesielt. Hvis skribenten forlater siden via alle andre veier enn ved å lagre siden, eller å forkaste endringen, så vil siste versjon av teksten tas vare på. Denne teksten er ikke begrenset til skribentens egne bidrag, den inkluderer også andres bidrag på samme siden eller i den samme seksjonen.

Når det finnes lokalt lagrede tekster så vil det bli laget en egen boks i venstremargen som lenker til de sidene som har slike. Går en til disse sidene så vil en få spørsmål om en ønsker å fylle inn den lagrede teksten. Svarer en bekreftende («Ok», «Ja») så erstattes teksten i redigeringsruta med den lagrede teksten. Svarer en benektende («Cancel», «Nei») så vil teksten ikke erstattes og den lagrede teksten vil slettes.

Tillegget baserer seg på standarden Web Storage som er under arbeid av W3C. Standarden er såvidt stabil at den brukes i de fleste nettlesere. Web Storage er ikke som navnet indikerer en lagringsteknologi som lagrer ute på nettet, lagringen skjer lokalt på brukerens maskin. Det skjer ingen utveksling av data med nettstedet med denne metoden. Dette er ulikt cookies, som forøvrig er svært likt.

Bugs[rediger | rediger kilde]

Løsningen hindrer ikke at en kan ha flere mellomlagrede seksjoenr for samme side, men etter at en lagrer noe på samme side er det vanskelig å påvise hvorvidt en av flere seksjoner er lagret korrekt. Dette bør få en bedre løsning, eventuelt bør en sikre at det ikke beholdes flere seksjoner slik at situasjonen oppstår.

En seksjons plassering på en diskusjonsside kan endres og det kan komme mange innlegg før en tekst eventuelt legges tilbake. Dette gjør at teksten sannsynligvis bør plasseres i en egen redigeringsrute på samme vis som ved redigeringskollisjoner. Nå fylles teksten inn i den ordinære redigeringsruta.

Løsningen fungerer ikke når utvidelsen for Cloud9 brukes. Dette er en utvidelse for redigering av kode. Det kan se ut som om dette er knyttet til at unload-ikke fungerer som forutsatt.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]