Hjelp:Kulturminnesøk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skjermskudd av lenka for å gjøre et eksternt søk etter fakta fra Kulturminnesøk.

Fakta for Kulturminnesøk kan finnes via «eksterne søk» i venstremargen. Disse slås på ved å gå til tilleggsfunksjoner og slå på «Kulturminnesøk» under seksjonen «Søkeverktøy». Du vil da få en ekstra lenke (1) i venstremargen når du er inne på artikler i hovedrommet. Denne lenka lager et søk som er optimalisert for å finne fakta fra Kulturminnesøk for den siden du står på i øyeblikket.

En god del artikler er plassert på vanligste navn, og i en del tilfeller har ikke Kulturminnesøk listet dette navnet overhodet. Et eksempel er Ulekjørka som er hvor folk flest vil forvente dette oppslaget. Kulturminnesøk har ikke oppslag om Ulekjørka, og heller ikke om det som var «Bagn stavkirke». Dette er derimot del av Bagn kirkested eller Kulturminnesøks oppføring Bagn kirkested. Det er mulig å finne oppføringen om kirkestedet fra Bagn kirke, fordi søket i dette tilfellet blir såvidt spesifikt, det er ikke så mange steder som heter «Bagn», vi får en liste av treff og klarer å lokalisere riktig oppføring.

Kulturminnesøk har svært mange oppføringer, men for å finne enkelte av disse kan det være nødvendig å gi ekstra tilleggsinformasjon. Som oftest består det i å angi kommunenavnet. Enkleste måte å gjøre dette er å finne et sted på siden som har dette og deretter velge det. Søket vil da bli utført med sidens tittel og den ekstra teksten du har valgt ut. Velges det for mye tekst, eller urelatert tekst, vil ikke søket lykkes.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]