Hjelp:Krysslenking/Historisk befolkningsregister

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Historisk befolkningsregister har krysslenking med Wikipedia. Krysslenkingen settes opp via oppføringer på Wikidata, hvor en av identifikatorene på personoppføringen hos Historisk befolkningsregister må angis i Historisk befolkningsregister ID (P4574) og {{Autoritetsdata}} legges til i biografien. Hvis denne oppføringen er på plass så vil det bli en lenke «HB» i boksen for autoritetsdata, og etter hvert en tilbakelenke fra Historisk befolkningsregister.

Et eksempel er Fridtjof Nansen som lenker til pf01052705005243 i histreg. Nederst på siden hos er det en oppføring som «Referanse». Det er kun biografier i denne utgaven av Wikipedia som brukes som lenkemål.

Spørringen for å hente data fra SPARQL-tjeneren er angitt nedenfor. Denne kan brukes for å få oversikt over hvilke biografier som har oppføring for Historisk befolkningsregister ID (P4574), og som dermed kan bli involvert i gjensidig lenking. Et enklere oppslag er Spesial:EntityUsage/P4574, men denne spesialsiden har en begrensing på maksimalt antall listede sider.

  • Brukte egenskaper: Historisk befolkningsregister ID (P4574)
    SELECT ?item ?article $persId WHERE {
      ?article schema:about ?item .
      ?item  wdt:P4574 ?persId .
      ?article schema:isPartOf <https://no.wikipedia.org/>.
    }
    

Prøv!