Hjelp:Bøker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Bøker fra engelsk Wikipedia.

På Wikipedia kan man lage bøker, som er samlinger av artikler som er lagret som PDF-filer. Disse kan enten lastes ned og leses som e-bøker eller skrives ut lokalt eller også bestilles som egne opptrykk.

Lag en bok[rediger | rediger kilde]

Du lager en bok ved å lete opp artiklene og i hver enkelt av de du vil ha med så trykker du på «Legg til artikkel» som finnes i venstremargen. Alle sider som blir lagt til lagres så lenge som du er innlogget. Når du er ferdig så klikker du på «Vis bok».

Du kan nå velge hvor du vil lagre boken; enten på en underside til din brukerside – hendig når boken først og fremst er interessant for deg selv, eller som en underside til denne siden – hendig når boken er interessant for flere. Du vil også få muligheten til å omorganisere plasseringen av artiklene, du kan gjøre kapittelindeling og sette en innledning før boken lagres unna.

Til slutt kan du velge om du vil lage et PDF-dokument eller et ODF-dokument, eller om du vil bestille boken trykt og innbundet. Trykking og innbinding blir gjort av PediaPress, et tysk print on demand -forlag som samarbeider med Wikimedia Foundation. 10% av det du betaler for slike forberedte bøker går til Wikimedia. Prisen for slike bøker er 8 euro for de første 100 sidene og deretter 3 euro ekstra for hver 100 sider i tillegg til dette.

Hva blir med[rediger | rediger kilde]

Stort sett vil all informasjon i artiklene tas med. I tillegg tas det med en liste over alle skribenter som har bidratt til artikkelen, denne legges til etter hver artikkel, og i slutten av boken tas det med en kopi av lisensen som gjelder for det som er tatt med. En del maler tas ikke med i utskriften.

Forberedte bøker[rediger | rediger kilde]

Bøker/Alexander Rybak Bøker/Brønnøy Bøker/Danmark
Bøker/IKT-SERVICEFAG Bøker/Ikt-servicefag Lesebok Bøker/Lesebok IKT-servicefag
Bøker/Musikkhistorie Bøker/Sør-Afrika2012 Bøker/Vikingtiden
Bøker/Wjdups Bøker/n jorgen Bøker/vikingtiden

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]