Hjelp:Arbeid pågår

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Notis om work-in-progress på en nylig redigert artikkel.

Arbeid pågår er en hjelpeside for tilleggsfunksjonen som kontrollerer om en side redigeres, og hvis det påvises pågående redigeringer så gis det en notis.

Funksjonen bruker flere kriterier for å inkludere en notis, men det sentrale er om artikkelen er redigert innenfor et kortere tidsrom (ett døgn) og om den har hatt vesentlig aktivitet innenfor et lengre tidsrom (tre dager). Vesentlig aktivitet er at noen har lagt til 100 tegn to ganger, det trenger ikke være samme skribent, men at en og samme skribent har redigert fem ganger i artikkelen.

Funksjonen vil avstå fra å varsle om aktivitet hvis den som gjester artikkelen selv har redigert artikkelen. Den vil dermed kun bli fremvist for lesere før de eventuelt åpner artikkelen for redigering. Hvis artikkelen er tilbakestilt så vil ikke tidligere redigeringer (de som er fjernet) bli brukt som grunnlag for et varsel.

Notisen vil ikke bli postet hvis det finnes en mal med klassen work-in-progress. Denne ekskluderingen skjer alltid når en mal er satt på siden. Scriptet bør muligens endres til å bruke kategorier isteden for klasser. Da bør det brukes kategorier både for å inkludere notiser og for å ekskludere notiser.

Notisen utløser ikke kategorisering av artikkelen, og vil ikke gjøre endringer som kan skape redigeringskollisjoner i artikkelen.