Historien om O

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Historien om O (fransk: Histoire d'O, IPA: [istwaʁ do]) er en erotisk roman skrevet av den franske forfatteren Anne Desclos under pseudonymet Pauline Réage. Boka kom ut i 1954. Først førti år etter utgivelsen avslørte Anne Desclose at hun stod bak romanen, som hun hevder hun skrev som en serie av kjærlighetsbrev til sin elsker Jean Paulhan, som var en beundrer av Marquis de Sade.

Plot[rediger | rediger kilde]

Historien om O er fortellingen om kvinnelig underkastelse, hvor fortellingens protagonist, O, ei vakker, parisisk motefotograf, blir opplært til å være konstant tilgjengelig for oralt, vaginalt og analt samleie. Hun blir regelmessig bundet, satt bind for øynene, lenket og pisket. Allerede i første del av boka blir hennes anus gradvis utvidet med å sette inn større og større propper i lukkemuskulaturen, slik at hun blir fysisk lettere tilgjengelig for de menn som skulle ønske å benytte seg av henne analt. O underkaster seg gradvis mer og mer, hvor hun etter hvert får kjønnsleppene sine gjennomboret for å sette inn lenker og sin mesters initialer brennmerket på rumpa.

Fortellingen starter med at O blir kjørt til château Roissy av sin elsker Renè, hvor hun blir trent opp til å tjene medlemmer at en eksklusiv klubb. Etter denne treningen blir O gitt til Renès halvbror, Sir Stephen, som et tegn på Renès raushet og hengivenhet for sin bror. Sir Stephen er en langt mer dominant herre som finner glede i å piske O, Renè ønsker også at O skal lære seg å finne glede i å underkaste seg en herre hun ikke elsker og som ikke elsker henne. O blir allikevel forelsket i Sir Stephen og tror han er forelsket i henne. Sir Stephen sender O til Samois, et gammel herskapshus kun bebodd av kvinner, for at O skal bli enda mer submissiv og få kroppen modellert mer etter hans ønske. Det er på Samois O samtykker å bli brennmerket og få lenker i labia.

Renè og Sir Stephen ber O om å overtale modellen Jaqueline, som hun har et seksuelt forhold til, til å bli med til Roissy, slik at Jaqueline kan tjene på samme måte som O. Renè blir forelsket i Jaqueline uten at denne blir besvart, men boka antyder allikevel at Jaqueline også besøker Roissy.

I klimakset blir O presentert for en fest som en slave med en uglelignende maske. Hun blir kun behandlet som et objekt og blir forvirret om hva hun faktisk er. Boka har alternative slutter, hvorpå den ene slutter med at hun tjener Sir Stephen og hans venn seksuelt etter festen, mens i en mer morbid utgave slutter boka med at O ber Sir Stephen om tillatelse til å ta sitt eget liv.

Boken kom første gang ut på norsk i 1978, ISBN 82-536-0308-03 Den finnes også som tegneseriehefte illustrert av Milo Manara