His Father’s Son

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «His Father's Son»)
His Father's Son
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1917
NasjonalitetUSA
Bak kamera
RegiGeorge D. Baker Rediger dette på Wikidata
ManusJune Mathis Rediger dette på Wikidata
FotoJohn Arnold Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeLionel Barrymore Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)19. mars 1917
Eksterne lenker

His Father's Son er en amerikansk stumfilm fra 1917, regissert av George D. Baker.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

J. Dabney Barron, som studerer ved college, feiler regelmessig på eksamenene sine. Faren hans, i avsky, nekter å støtte sønnen mer økonomisk og ber ham skaffe seg en jobb. Faren inngår et veddemål med sønnen på 6 000 dollar, på at sønnen aldri klarer å skaffe seg noen jobber som betaler 60 dollar eller mer hver måned. I en park kort tid senere møtes J. Dabney og Betty Arden, en velstående arving - som har problemer med bilen sin. Gjesten hennes, Lord Lawrence, er ikke i stand til å hjelpe henne. Men Dabney skynder seg for å hjelpe henne.

Til slutt får Dabney arbeid gjennom en kamerat, Jim Foley, fra et detektiv-byrå. John Arden, millionær og edelsten-samler, eier en uvurderlig smaragd kalt «The Lady of the Sea» som han er redd for kommer til å bli stjålet. Faktisk planlegger gjesten hans, Lord Lawrence, bedre kjent for det engelske politiet som «London Larry» å stjele smaragden så snart han får muligheten. Foley forteller Dabney at for å holde øye med smaragden uten å vekke alt for mye oppmerksomhet, burde han posere som hovmester for Arden-familien. Ikke før Dabney begynner på sitt nye arbeid, oppdager han at Betty Arden, hans arbeidsgivers datter, er den samme unge kvinnen som han tidligere hadde hjulpet med bilen hennes i parken.

Dabney fortsetter å ivareta sine plikter som hovmester, og holde et øye med smaragden. Endelig er måneden over, og Dabney, i stor glede over å ha vunnet veddemålet mot faren sin, våger å gjøre kjent sin egen kjærlighet til Betty. Hun returnerer kjærligheten hans, men de blir oppdaget i en tett omfavnelse av John Arden - som straks gir Dabney sparken som hovmester. Men den samme kvelden er Dabney i ferd med å pakke og reise fra Arden-hjemmet når han overrasker London Larry som åpner pengeskapet som blant annet inneholder den verdifulle smaragden i Ardens bibliotek.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Lionel Barrymore som J. Dabney Barro.
  • Irene Howley som Betty Arden.
  • Frank Currier som John Arden.
  • Charles Eldridge som Adam Barron.
  • George A. Wright som Perkins.
  • Phil Sanford som Jim Foley.
  • Walter Horton som Lord Lawrence.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]