Henrique de Campos Meirelles

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Henrique de Campos Meirelles
Henrique Meirelles - World Economic Forum on Latin America 2011.jpg
Født31. august 1945 (72 år)
Anápolis
Utdannet ved Escola Politécnica da Universidade de São Paulo, Harvard Business School, Harvard University
Beskjeftigelse Samfunnsøkonom
NasjonalitetBrasil

Henrique Meirelles i 2006.

Henrique de Campos Meirelles (født 31. august 1945 i Anápolis) er en brasiliansk økonom, som var sentralbanksjef i Brasils sentralbank (Banco Central do Brasil – BCB) fra 2003 til 2010.

Utdanning og arbeidserfaring[rediger | rediger kilde]

Meirelles har en Bachelor of Sciencegrad innen ingeniørfaget fra University of São Paulo i 1972 og en MBA fra Universidade Federal do Rio de Janeiro to år senere.[1] Han har også en æresdoktorgrad fra Bryant University.

Han har hovedvekten av sin arbeidserfaring fra BankBoston i USA, som i dag inngår i Bank of America. I 1984 ble han utnevnt til bankens President i Brasil, og i 1996 ble han utnevnt til President og teknisk direktør (COO) for hele BankBoston Corporation. Han flyttet da også til Boston. Da BankBoston og Fleet Financial Group gikk sammen i oktober 1999 ble han President for Fleet Bostons Corporate and Global Bank.

Han har sittet i styret i flere selskaper; BankBoston Corp, FleetBoston Financial, Raytheon Corporation, Bestfoods og Champion International.

I tillegg har han jobbet på mer sosiale arenaer. Han grunnla FELALEASE (Den latinamerikanske leasingsammenslutningen), som har til hensikt å bistå bedrifter i leie av teknisk utstyr, han har vært styreleder for Travessia Foundation, som jobber for hjemløse barn i Brasil, og næringslivsnettverket American Chamber of Commerce i Brasil.

I 2002 ble han stemt inn i den brasilianske parlamentet, i Deputertkammeret, («Câmara dos Deputados»), men trakk seg før han ble tatt i ed, for å heller ta stillingen som sentralbanksjef. Han ble stemt inn for partiet Partido da Social Democracia Brasileira.

Han var sentralbanksjef fra januar 2003 til 31. desember 2010[2], da Alexandre Antonio Tombini overtok stillingen.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

  • «Årets brasilianer 2008», av ISTOÉ magazine
  • «Årets sentralbanksjef 2007», av Euromoney
  • «Årets finansman 2008», av Latin Trade Bravo

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]