Henrique de Campos Meirelles

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Henrique Meirelles i 2006.

Henrique de Campos Meirelles (født 31. august 1945 i Anápolis) er en brasiliansk økonom, som var sentralbanksjef i Brasils sentralbank (Banco Central do Brasil – BCB) fra 2003 til 2010.

Utdanning og arbeidserfaring[rediger | rediger kilde]

Meirelles har en Bachelor of Sciencegrad innen ingeniørfaget fra University of São Paulo i 1972 og en MBA fra Universidade Federal do Rio de Janeiro to år senere.[1] Han har også en æresdoktorgrad fra Bryant University.

Han har hovedvekten av sin arbeidserfaring fra BankBoston i USA, som i dag inngår i Bank of America. I 1984 ble han utnevnt til bankens President i Brasil, og i 1996 ble han utnevnt til President og teknisk direktør (COO) for hele BankBoston Corporation. Han flyttet da også til Boston. Da BankBoston og Fleet Financial Group gikk sammen i oktober 1999 ble han President for Fleet Bostons Corporate and Global Bank.

Han har sittet i styret i flere selskaper; BankBoston Corp, FleetBoston Financial, Raytheon Corporation, Bestfoods og Champion International.

I tillegg har han jobbet på mer sosiale arenaer. Han grunnla FELALEASE (Den latinamerikanske leasingsammenslutningen), som har til hensikt å bistå bedrifter i leie av teknisk utstyr, han har vært styreleder for Travessia Foundation, som jobber for hjemløse barn i Brasil, og næringslivsnettverket American Chamber of Commerce i Brasil.

I 2002 ble han stemt inn i den brasilianske parlamentet, i Deputertkammeret, («Câmara dos Deputados»), men trakk seg før han ble tatt i ed, for å heller ta stillingen som sentralbanksjef. Han ble stemt inn for partiet Partido da Social Democracia Brasileira.

Han var sentralbanksjef fra januar 2003 til 31. desember 2010[2], da Alexandre Antonio Tombini overtok stillingen.

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

  • «Årets brasilianer 2008», av ISTOÉ magazine
  • «Årets sentralbanksjef 2007», av Euromoney
  • «Årets finansman 2008», av Latin Trade Bravo

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]