Harrison Ford (stumfilmskuespiller)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Harrison Ford
Harrison Ford (silent film actor).jpg
Født16. mars 1884
Kansas City
Død2. desember 1957 (73 år)
Woodland Hills
Gravlagt Forest Lawn Memorial Park
Ektefelle Beatrice Prentice
Beskjeftigelse Skuespiller, teaterskuespiller
Nasjonalitet USA
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Harrison Ford (født 16. mars 1884 i Kansas City i Missouri, død 2. desember 1957) var en amerikansk skuespillerteater og film.

Han var en ledende skuespiller i flere produksjoner som ble vist på Broadway og han var en stjerne i stumfilmens æra. Ford debuterte som skuespiller på teaterscenen og debuterte på Broadway i 1904 under Richard Harding Davis's Ranson's Folly. Ford begynte med filmer i 1915 og han flyttet til Hollywood på denne tiden. Hans siste film, en lydfilm, Love in High Gear, ble fremvist i 1932. Ford vendte tilbake som skuespiller på teater, og regisserte også flere produksjoner ved Little Theater av Verdugos i Glendale, California. Ford giftet med skuespiller Beatrice Prentice fra New York, den 29. mars 1909.

På begynnelsen av 1950-tallet, ble Ford truffet av en bil mens han gikk på tur. Han kom seg aldri etter de alvorlige skadene han ble påført i forbindelse med denne ulykken og han tilbrakte resten av sitt liv innlagt ved Motion Picture & Television Country House og Hospital i Woodland Hills, California. Harrison Ford døde ved sykehuset den 2. desember 1957 i en alder av 73 år. Han ble gravlagt på Forest Lawn Memorial Park i Glendale. For hans mange bidrag til filmindustrien, har han blitt tildelt en stjerne på Hollywood Walk of Fame like foran Musso & Frank Grill som ligger ved 6665 Hollywood Boulevard.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]