Hopp til innhold

Happy Tree Friends

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Happy Tree Friends er en amerikansk-canadisk tegnefilmserie for voksne som har gått på TV og Internet siden 1999. Serien er utviklet av Mondo Media. Tegnefilmene er sammensatt av enkle tegninger kombinert av skogsdyr og ekstrem vold. Hver episode dreier seg om de forskjellige karakterene som blir utsatt for ulykkeshendelser, lemlesting, blodsutgytelse og/eller dødsfall. De første episodene varer fra mellom ett til syv minutter.

Etter hvert ble advarselen "Tegneserievold: Ikke anbefalt for små barn, eller store babyer" lagt ut på den offisielle nettsiden. Et videospill utviklet av Stainless Games med tittelen Happy Tree Friends: False Alarm ble utgitt 25. juni 2008.

I 2006 ble en TV-serie med lengre episoder publisert, og en spin-off-serie kalt Ka-Pow! hadde premiere den 2. september 2008. Ka-Pow! handler om eventyrene til tre populære figurene Flippy, Splendid og buddhisten Monkey. Nettsiden får over femten millioner treff hver måned, og oppmuntret av suksessen ble det publisert fire filmer (First Blood, Second Serving, Third Strike og Winter Break) som inneholder alle episodene som har blitt vist på nettsiden, i tillegg til enkelte episoder og klipp som ikke har blitt publisert.

Handling[rediger | rediger kilde]

Alle karakterene er antropomorfe pattedyr, og de har alle (med unntak av Lumpy, Sniffles og Buddhist Monkey) to fremre bukketenner og hjerte-formede neser. I tidlige episodene spilte de fleste karakterene rollene som barn som lekte barnslige spill. I begynnelsen av hver episode blir karakterene vanligvis funnet i forskjellige hverdagslige situasjoner. Imidlertid eskalerer disse situasjonene veldig ofte til vold, og noen ganger til dødsfall på grunn av ulike uheldige og overraskende ulykker.

Enkelte av karakterene sliter med psykiske lidelser, deriblant Flippy, som har posttraumatisk stresslidelse etter en krig. For eksempel når ballonger sprekker, høres dette ut som en skuddveksling for ham. Seriens karakterer ser noen ganger ut til å ikke legge merke til de andres dødsfall eller skader, til tross for klare indikasjoner (for eksempel blod som kommer ut av munnen deres) men de aller fleste karakterene kommer alltid tilbake til neste episode - i live og uskadde.

Vanligvis brukes bare noen få av karakterene i hver enkelt episode, men enkelte ganger har det blitt gitt ut lengre episoder hvor de aller fleste karakterene dukker opp.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata