Gräns- och sjöbevakningsskolan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Gräns- och sjöbevakningsskolan er en finsk lære- og forskningsinstitusjon innen grensekontroll og sjøredning, underlagt Gränsbevakningsväsendet. Institusjonens virksomhet er fordelt på to læresteder, i Esbo og Imatra. Den marine opplæringen skjer ved Porkala sjøovervåkningsstasjon.

Internasjonal virksomhet[rediger | rediger kilde]

Gräns- och sjöbevakningsskolan deltar i internasjonalt opplæringssamarbeid. Skolen er en samarbeidslæreanstalt (Partnerskap Academy) for EUs grensebyrå Frontex. Skolen deltar i planlegging og gjennomføring av den utdannelse og forskning innen grensesikkerhetsområdet som koordineres av Frontex. Skolen har et særskilt ansvar for lærerutdannelse og opplæring av inspektører som vurderer anvendelsen av Schengen-regelverket.[1]

Vernepliktopplæring[rediger | rediger kilde]

Gräns- och sjöbevakningsskolan har ansvar for opplæringen av vernepliktige til spesialgrensejegere. Spesialgrensejegerkompaniets mangesidige og utfordrende utdannelse gir vernepliktige beredskap til å arbeide i krisetid, innen de mest krevende grensesikkerhets- og stridsoppgavene ved Gränsbevakningsväsendet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Gräns- och sjöbevakningsskolan». Gräns- och sjöbevakningsskolan. Arkivert fra originalen 28. april 2012. Besøkt 10. september 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]