Gone-serien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Gone er en amerikansk bokserie for ungdom i sjangeren dystopisk science-fiction, skrevet av Michael Grant, og alle de 6 utgitte bøkene er også å finne på norsk. Serien er sentrert rundt den fiktive byen Perdido Beach i California. Alle over 15 år forsvinner og byen og et nærliggende området kalt Coates er innkapslet innenfor en ugjennomtrengelig boble. Mange av menneskene og dyrelivet utvikler overnaturlige evner. Boken følger ulike figurer, men hovedsakelig Sam Temple og hans tvillingbror Caine Soren. De er de første som fyller 15, men hva skjer da hvis alle over 15 forsvinner?

Den første romanen i denne bokserien, kalt Gone, ble først utgitt i 2008. Den andre boken, Hunger, ble utgitt året etter, fulgt av en tredje bok, Lies, den 4. mai 2010. Den fjerde boken, utgitt 5. april 2011, har tittelen Plague. Femte og sjette bok vil få titlene henholdsvis Fear og Light. Førstnevnte ble utgitt 4. april 2012, og Light kom ut 3. april 2013.

I 2017 kom oppfølgeren «Monster» og den åttende boken i serien «Villain» kommer ut i 2018. Disse er ikke oversatt til norsk ennå.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Gone, hjemmeside hos HarperTeen
  • Gone, hovedside hos Egmont Publishing