Glenn Detulleo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Glenn Detulleo
Født8. sep. 1977Rediger på Wikidata (46 år)
Timmins
BeskjeftigelseIshockeyspiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedIowa State University of Science and Technology
NasjonalitetCanada

Glenn James Detulleo (født 8. september 1977 i Timmins, Ontario) er en canadisk ishockeyspiller som spiller forward for Kalamazoo Wings i International Hockey League (IHL).

Detulleo har tidligere spilt for Lillehammer Ishockeyklubb i perioden 2001-2003, før han spilte for Moskitos Essen og Berlin Capitals i tysk hockey. Før Detulleo kom til Lillehammer hadde han flere sesonger i amerikanske college hockey, der han satte flere scoringsrekorder for sin klubb Iowa State Cyclones.

Etter tiden i Tyskland satte Detulleo kursen tilbake til USA, og spilte sesongen 2004-2005 i Missouri River Otters i UHL. Sesongen etter byttet han beite til Quad City Mallards, også i UHL, hvor han for alvor fikk vist sitt store talent. På 76 kamper plukket han 70 målpoeng, og imponerte både hjemme- og bortesupportere i UHL. Hans klubb var så fornøyde med han at de ikke nølte med å signere en ny kontrakt med han for sesongen 2006-2007.

Sesongen 2006-2007 startet veldig tungt for Detulleo og hans Quad City Mallards, og klubben bestemte seg for å trade bort Detulleo. Det endte med at Detulleos nye klubb ble Kalamazoo Wings. Der spilte han frem til 1. mars 2007, da han som en del av en større trade havnet i Elmira Jackals. Etter at det ble klart at Elmira Jackals ikke klarte å kvalifisere seg for sluttspillet i UHL, ba Detulleo klubben om å plassere han på deres liste over ubeskyttede spillere. Således kunne Kalamazoo Wings snappe opp Detulleo igjen rett før sluttspillet tok til.

Detulleo er en fysisk liten spiller (170 cm), men bringer likevel mye trøkk med seg på isen. Han er i besittelse av særdeles gode skøyteferdigheter og med bakgrunn fra kunstløp som liten, har han også meget god balanse på isen. Hans viktigste egenskap er nok likevel hans arbeidsmoral og holdning, som er sjelden man ser maken til.

Detulleo er gift med Jennifer Fouts-Detulleo og sammen har de døtrene Ebba Lynn og Berlin Sophia. Utenfor sesongen bor de i Omaha i Nebraska.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata