Ghosting (videospillterminologi)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ghosting er et gamingutrykk som har sin opprinnelse tilbake til slutten av 90-tallet og omhandler i prinsippet at døde spillere forteller levende hvor andre spillere befinner seg i spillet.

Begrepets opprinnelse[rediger | rediger kilde]

Begrepet opprinnelse har vært til stede siden spilling over internett ble et fenomen, men i de senere år har begrepet blitt mindre brukt da det nye begrepet for oppførselstypen, ghosting, har blitt mer allment.

Betydning[rediger | rediger kilde]

Mange spill tillater andre deltakere å observere spillet mens det pågår fra ulike perspektiver; avhengig av spillet, tillater perspektiver ofte at en kan observere bevegelsen til en eller flere spillere. Ved å tillate dette kan man observere og kommunisere med en medsammensvoren ved hjelp av en sekundær kommunikasjonsmetode (som for eksempel Discord) for å informere om en feller eller posisjonen til motstandere.

Beslektet betydning[rediger | rediger kilde]

Noen systemer hindrer inaktive spillere fra å observere motstanderne, men det finnes metoder for å unngå dette på. Ghosting kan også brukes mot spillere som strømmer direkte til plattformer som Twitch for å observere spilleren og lagets posisjon og statistikk. Men i dagens samfunn blir dette som oftest kalt for stream sniping.