Gevalia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Gevalia er et varemerke for kaffe som produseres av Kraft Foods Sverige. Navnet Gevalia er latin for Gävle, hvor kafferisteriet ligger.

Merket ble lansert for første gang i 1920 av Victor Th. Engwall & Co. Etter 120 år som familiekonsern ble selskapet solgt i 1971 til daværende General Foods, som senere er tatt over av Kraft Foods.

Gevalia produserer 40 000 tonn kaffe hvert år. Det meste selges i Sverige, Danmark og Baltikum, men en del eksporteres til Amerika.

Gevalia kom på det amerikanske marked som postordrefirma i 1980-årene. I USA er Gevalia mest kjent for sitt tilbud om en gratis kaffeautomat mot at man betaler for transporten av de tilhørende varene. Dette konseptet er kjent for både kaffe, kildevann og sodavann i Nord-Europa, men var nytt i 1980-årenes USA. Gevalia kjørte denne kampanjen mange steder, både i blader, tv-reklamer, internetbanner og direkte post.

I Europa markedsføres Gevalia som et ordinært supermarkedsmerke, mens det i USA markedsføres som et dyrt høykvalitetsprodukt i supermarkedene.